A csongrádi kyokushin története

Dányi István
Dányi István

Dányi István 1981 nyarán ( több, mint 35 éve ) a Művelődési Központ támogatásával indította el a Kyokushin Karate Klubot. Több mint 100 fiatal edzett az Ifjúsági Ház nagytermében. A városban nem működött más küzdősport, a karate volt a “divat”. 1982 nyarán a Körös-torokban még nemzetközi edzőtábort is tartottak.

Nagyistók Tibor
Nagyistók Tibor

Bődi László
Bődi László

Később Nagyistók Tibor, majd Bődi László vette át a klub irányítását. Kialakult egy 30 fő körüli törzsgárda. Emellett 20-30 fő mozgólétszám. Évente indultak új csoportok, de nagy volt a lemorzsolódás is. A klubban igen színvonalas szakmai munka folyt. Ezt a sikeres övvizsgák és az edzőtáborokban való helytállás is bizonyította.

Kis János
Kis János

Justin Csaba
Justin Csaba

Erdei Sándor
Erdei Sándor

1990 óta Kis János vezeti az egyesületet, akit Justin Csaba és Erdei Sándor nagyban segített munkájával. 2001 óta vagyunk bejegyzett sportegyesület (Adószám:18469051-1-06). A Művelődési Ház volt igazgatónője, Kovács Lászlóné, és jelenlegi igazgatónője, Víkor Katalin, valamint a ház dolgozói mindenben a segítségünkre voltak, vannak.

shihan Tóth Tivadarné
shihan Tóth Tivadarné

shihan Brezovai Sándor
shihan Brezovai Sándor

Szakmai oldalról Shihan Tóth Tivadarné (6. dan), a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség elnöke és Shihan Brezovai Sándor (6. dan), országképviselő, branch chef a HIKO alapítója és elnöke segítette szakmai munkánkat. dameshi

Jelenleg 20-25 fővel dolgozunk, eredményesen szereplünk szövetségünk és más szervezetek versenyein. Minden évben részt veszünk a nemzetközi edzőtáborban. Felkérésre bemutatókat tartunk városi rendezvényeken. A versenyzők felkészítése mellett rendszeres testmozgási lehetőséget biztosítunk a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek részére.

kanku

kanji